Deltaquin

Fosforno kalijevo gnojivo

DELTAQUIN je namijenjen poboljšanju kvalitete plodova. Osim visokog sadržaja brzo usvojivog hranjiva kalija i fosfora, sadrži i fitohormone (auksine, citokinone, gibereline), polisaharide i antioksidanse biljnog podrijetla čiji je sadržaj i omjer posebno izbalansiran. DELTAQUIN stimulira fiziološke procese u biljci koji utječu na ubrzanije i ravnomjernije dozrijevanje, veličinu plodova, boju, sjaj, teksturu, sadržaj šečera i suhe tvari, prinos lisne mase.

Primjenjuje se u drugom dijelu vegetacije u vrijeme razvoja plodova odnosno razvoja rozete, glavica ili podzemnih organa. Primjenjuje se u povrtnim kulturama, jagodama, lubenicama, dinjama, krumpiru, u voćarskim kulturama, vinovoj lozi te cvijeću.

 

SADRŽAJ:

Fosfor (P2O5) 15,0%
Kalijev (K2O) 22,0%
Molidben (Mo) 0,3%

 

PRIMJENA

folijarno prskanjem 1,5-2,5 l/ha odnosno 0,15-0,25% (150-250 ml/100 l vode)

 

POVRTNE KULTURE​

Vrijeme primjene:​

rajčica, paprika, patlidžan, krastavci, tikvice, mahuna:
svakih 15 dana tijekom cvatnje, zametanja i razvoja plodova​

kupusnjače:
početkom formiranja glavica, ponavljati svakih 14 dana 2-3 puta​

postrna repa:
sredinom vegetacije i 15-20 dana prije vađenja​

luk:
​početkom nalijevanja glavica, 2-3 puta svakih 14 dana​

poriluk:
sredinom vegetacije i 15-20 dana prije vađenja​

češnjak:
sredinom vegetacije i 20-25 dana prije vađenja​

salata:
u vrijeme kada je glava 50% konačne veličine i 15-20 dana prije berbe berbe​

mrkva, peršin, celer:
početkom razvoja korijena 2-3 puta svakih 15-20 dana​

krumpir:
prvi puta u vrijeme početka razvoja gomolja (sredinom razvojnog ciklusa) a drugi puta 15 dana kasnije​

jagoda:
pojavom prvih zelenih plodova te ponavljati svakih 15 dana​

lubenica, dinja:
kada su plodovi promjera 8-10 cm i ponoviti 2 puta svakih 14 dana​

 

VOĆARSKE KULTURE​

jabuka, kruška, breskva, nektarina, marelica, višnja, trešnja, šljiva:
početkom dozrijevanja najmanje 2 puta svakih 15 dana​

malina, kupina, borovnica:
početkom dozrijevanja 3 puta svakih 15 dana​

agrumi:
za rane sorte, 1-2 puta u vrijeme kada plodovi počinju mijenjati boju​

maslina:
nakon zametanja plodova svakih 20 dana​

vinova loza:
​prvi puta u vrijeme kada su bobice promjera 8-10 mm, a drugi početkom šaranja bobica