Deltaquin
Fosforno kalijevo gnojivo
DELTAQUIN je namijenjen poboljšanju kvalitete plodova. Osim visokog sadržaja brzo usvojivog hranjiva kalija i fosfora, sadrži i fitohormone (auksine, citokinone, gibereline), polisaharide i antioksidanse biljnog podrijetla čiji je sadržaj i omjer posebno izbalansiran. DELTAQUIN stimulira fiziološke procese u biljci koji utječu na ubrzanije i ravnomjernije dozrijevanje, veličinu plodova, boju, sjaj, teksturu, sadržaj šečera i suhe tvari, prinos lisne mase.
Primjenjuje se u drugom dijelu vegetacije u vrijeme razvoja plodova odnosno razvoja rozete, glavica ili podzemnih organa. Primjenjuje se u povrtnim kulturama, jagodama, lubenicama, dinjama, krumpiru, u voćarskim kulturama, vinovoj lozi te cvijeću.
SADRŽAJ:
Fosfor (P2O5) 15,0%
Kalijev (K2O) 22,0%
Molidben (Mo) 0,3%
PRIMJENA
folijarno prskanjem 1,5-2,5 l/ha odnosno 0,15-0,25% (150-250 ml/100 l vode)
POVRTNE KULTURE
Vrijeme primjene:
rajčica, paprika, patlidžan, krastavci, tikvice, mahuna:
svakih 15 dana tijekom cvatnje, zametanja i razvoja plodova
kupusnjače:
početkom formiranja glavica, ponavljati svakih 14 dana 2-3 puta
postrna repa:
sredinom vegetacije i 15-20 dana prije vađenja
luk:
početkom nalijevanja glavica, 2-3 puta svakih 14 dana
poriluk:
sredinom vegetacije i 15-20 dana prije vađenja
češnjak:
sredinom vegetacije i 20-25 dana prije vađenja
salata:
u vrijeme kada je glava 50% konačne veličine i 15-20 dana prije berbe berbe
mrkva, peršin, celer:
početkom razvoja korijena 2-3 puta svakih 15-20 dana
krumpir:
prvi puta u vrijeme početka razvoja gomolja (sredinom razvojnog ciklusa) a drugi puta 15 dana kasnije
jagoda:
pojavom prvih zelenih plodova te ponavljati svakih 15 dana
lubenica, dinja:
kada su plodovi promjera 8-10 cm i ponoviti 2 puta svakih 14 dana
VOĆARSKE KULTURE
jabuka, kruška, breskva, nektarina, marelica, višnja, trešnja, šljiva:
početkom dozrijevanja najmanje 2 puta svakih 15 dana
malina, kupina, borovnica:
početkom dozrijevanja 3 puta svakih 15 dana
agrumi:
za rane sorte, 1-2 puta u vrijeme kada plodovi počinju mijenjati boju
maslina:
nakon zametanja plodova svakih 20 dana
vinova loza:
prvi puta u vrijeme kada su bobice promjera 8-10 mm, a drugi početkom šaranja bobica